Doorgaan naar hoofdcontent

Zin in rokjes

Daar was eindelijk de lang verwachte zon. Tijd voor rokjes!

Onder het motto 'less is more' naaide ik er 3 in elkaar. Eenvoudige stofjes, eenvoudige rimpelrokjes. Maar oh zo guitig ☺.

Voor het rokje met de blauwe streepjes cre├źerde ik een speels effect door de stof een kwartslag te draaien om de zakken te maken. De naden van de zakken zitten in de zijnaad en onderaan in de zoom. Dit idee haalde ik op Pinterest.


Het roze ruitjesstofje kreeg een retrolook door middel van afgeronde zakjes met paspelband (een eerste poging, dit kan wat beter vind ik).


Voor het rokje met de groene ruitjes probeerde ik voor de eerste keer zakjes in de zijnaad. Na wat opzoekingswerk en deze duidelijke tutorial viel ook dit wel mee.


Dochterlief is weer voorzien. Laat de zomer maar komen!


Patroon rokjes: rimpelrokjes met eigen toets
Gestreept en roze katoen: Art Gallery Fabrics
Groene katoen: Mon DepotReacties

  1. Hihi, Pinterest of Smospotten&Snoesjes. Ik ben blij dat ik je kon inspireren! https://smospottenensnoesjes.blogspot.be/2017/04/ellas-rokjes.html

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Het Hazel kleuterboekentasje

Vroeger... (hoe oud word ik wel niet, als ik mijn verhalen begin met hoe het vroeger was), toen ik een jonge mama was, werd er niet gesproken over aanschuiven, kamperen, wachtrijen of wachtlijsten voor de inschrijving van je kinderen in je favoriete school. Nu is dit blijkbaar helemaal anders. Ik sloeg lichtjes in paniek toen ik van verschillende mensen hoorde dat dochterlief van anderhalf al moest ingeschreven geweest zijn. Gelukkig werd ik gerustgesteld toen ik belde naar mijn favoriete kleuterschool. Er waren nog verschillende plaatsen en inschrijven kon in juni.

Dit als ezelsbruggetje naar mijn nieuwe topic, de kleuterboekentas!

Toen ik op facebook dit evenement voorbij zag komen, dacht ik, als ik haar al moet inschrijven, kan ik evengoed ook al een boekentasje klaar hebben ­čśŐ.
Ik voegde de daad bij het woord en schreef me in. Het werd een ontspannende en leuke dag met een fijn resultaat. Els helpt je waar nodig, staat je bij met tips en eigen ervaring en laat je vrij op de gepast…

Lena Lena, ik zie je graag... (geïnspireerd door De Kreuners)

De Lenadress! Een gratis patroontje dat snel in elkaar zit. Ik versta niet dat ik er niet eerder over blogde. Ik heb er namelijk al 3 gemaakt.

Toen ik eind januari op de blog van Sofie een voorsmaakje zag van de Lena dress was ik direct verkocht. Ik wachtte vol ongeduld.

De dag dat het patroon uitkwam, lag het 's avonds al geprint en geknipt klaar.

Bij mijn eerste versie gebruikte ik paspelband in het ruggedeelte om het wit/zwarte stofje wat te breken. In al mijn enthousiasme maakte ik de plooi wel averechts. Dat zag ik pas bij het nemen van de foto's.


Er moest dus nog een versie volgen met de juiste plooi. Daarvoor zocht ik in mijn stash een legerprintje uit. Stoer en meisjesachtig. Het zakje heb ik er ondertussen terug afgehaald, dat vond ik toch niet zo geslaagd.

Als 3e jurk had ik eentje met lange mouwen en een flamingo-applicatie in gedachten. En als het in mijn gedachten zit, wil ik snel het resultaat zien. Met als gevolg...de plooi weer averechts. De streepjesstof die i…

BLOGTOUR bobbieshort

Of er iemand haar nieuw patroon wou testen vroeg Iris (Oekeboeleke) zich af. "Jaaaaa!" dacht ik. Ik had al eerder een (gratis!) patroon van Iris getest, de leuke Lucyjurk. En dit zou het perfecte begin zijn van een nieuwe naaiperiode. Ik heb omwille van een operatie even de pauzeknop moeten induwen en terug op gang komen bleek niet zo makkelijk. Nu had ik een deadline - remember? Me & deadlines? Perfect!

Foto's van de Bobbieshort had ik al voorbij zien komen op de sociale media. Een hele leuke short met 3 verschillende beenopties, al dan niet aan te vullen met ruffles aan de zakken.

Ik maakte de eerste proefversie in een 'confettikatoentje', hopend op nog een dagje goed weer... ijdele hoop waarschijnlijk. Al waren de weergoden ons wel goed gezind en gaven ze ons nog zon tussen de regenbuien door voor wat foto's.
Ik gebruikte de versie met de gerimpelde pijpjes en voegde ruffles toe aan de zakken. De pasvorm is perfect!


De 2e short werd er eentje in een fi…